Cursus helen innerlijk kind

Een cursus om meer zelfliefde, zelfcompassie en zelfvertrouwen op te bouwen

Je leven kan behoorlijk verziekt worden door onverwerkte, weggestopte pijn uit het verleden. Je kunt hierdoor het gevoel hebben niks waard te zijn, een negatief zelfbeeld hebben, alles perfect willen doen, iedereen willen pleasen, te hard werken, sombere gevoelens hebben.

Vaak voelen mensen zich schuldig omdat ze alles lijken te hebben, een leuk gezin en/of een lieve partner, vrienden, een baan, gezondheid en toch……….dat onbestemde vervelende gevoel van niet goed genoeg zijn of een gevoel van eenzaamheid, van machteloosheid. Tsja, en dan? Van alles zoeken buiten jezelf om je beter te voelen zoals:  studie, bezittingen, aanzien, presteren, etc.

Niks van dat alles helpt op de lange termijn.  De oplossing zit van binnen, bij jezelf.

De oorzaak is vaak een gekwetst innerlijk kind. De pijn is vaak zo diep weggestopt dat het voor jezelf een blinde vlek is geworden.  Door aandacht aan te schenken aan waar je pijn nu zit en daar ruimte aan te geven, kun je weer in balans komen. Door begrip en compassie voor jouw innerlijke kind ontstaat er meer zelfliefde en vreugde.

Ik gebruik verschillende methodes, o.a:  Leren hoe je het gewonde stuk in jezelf kunt helen als liefdevolle volwassene die je nu bent. Creatieve therapie. Gebruik van inzichtkaarten en innerchildkaarten. Uitzoeken wat jouw belemmerende overtuiging is en hoe je deze uit je systeem krijgt. Erachter te komen wat jouw overlevingsmechanisme is, en hoe je deze kunt loslaten. Korte meditaties. Pasteltekeningen. Verder stem ik mij af op jouw energie, respecteer ik altijd je grenzen en gebruik ik mijn intuïtie en ervaring.

Het kan individueel of  in een klein groepsverband, niet meer dan 5 cursisten.

Hieronder wat reacties van cursisten:

*  Het helpt je beter begrijpen waarom je iets doet of voelt en begrijpt ook waar het weg komt zodat je er aan kan werken om het te verzachten of een plekje te geven.

* Dankjewel lieve Evelien voor je geduld, liefde en aandacht en vooral je rust die je uitstraalt, het maakt dat ik me op mijn gemak voel bij je.

*  Ik begrijp mijn innerlijke kind nu veel beter, begrijp nu ook waarom ik nog sommige dingen deed of voelde.

*  Het heeft inzichten gegeven waar ik wel verder mee wil/moet.

*  Ik weet nu waar de pijn zit/vandaan komt en hoe ik daar verder mee aan de slag kan en zeker ook ga doen.

* De cursus is aan te raden voor iedereen die zichzelf verder (emotioneel) wilt ontwikkelen, zichzelf beter wil leren kennen, bereid is om de uitdaging aan te gaan om er later profijt van te ondervinden

*  Ik zou andere mensen de cursus aanraden om meer inzicht in jezelf te krijgen en hoe bijzonder het is om samen in een groep te zitten waarin je raakvlakken bij elkaar ziet, warmte ervaart en je gezien voelt.

Over de auteur
Ik heb een vak gevonden wat goed bij mij past. De opleiding tot klassiek homeopaat heb ik gevolgd bij de School voor Homeopathie te Amersfoort, een intensieve studie van 6 jaar met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, de filosofie en theorie van de homeopathie, medische kennis, ethiek en psychologie. In januari 2010 ben ik afgestudeerd. Meer weten over mij? Mail naar info@homeopathienijkerk.nl.