Hooggevoeligheid en homeopathie

Mensen die hoog-sensitief zijn voelen zich vaak anders dan anderen. Om dat maar meteen uit de wereld te helpen: 20% van de mensen zijn hoog-sensitief. Heel bijzonder of vreemd ben je dus echt niet. Heel normaal hoor.

Wel hoor en zie ik vaak dat HSP’ers (Hoog sensitieve personen) prikkelgevoeliger zijn. Ze kunnen vaak niet goed tegen grote mensenmassa’s, harde geluiden, emoties van andere mensen kunnen hun humeur enorm beïnvloeden. Soms hebben ze zelf verkeerde gedachtes over hoe ze zijn, bijvoorbeeld: ik ben niet sociaal want drukke verjaardagen zijn verschrikkelijk vermoeiend voor me of ik ben niet gezellig want ik voel me niet goed bij een concert. Het is belangrijk dat je weet wat hooggevoeligheid is en hoe je in je dagelijks leven daar beter mee om kan gaan. Er is niks mis met jou, alleen die heftige prikkels zijn niet goed voor je en je hebt vaak wat meer tijd nodig om rustig bij te tanken.

Het is fijn om met een goed passend homeopathisch middel (Bijvoorbeeld Pulsatilla) en met gesprekken die inzicht geven, iemand meer bij zijn/haar eigen kracht te laten komen.
Pas iemand gesproken die na 4 weken al veel meer grenzen kon stellen, beter voor zichzelf op kon komen zowel privé als op het werk, bovendien waren de lichamelijke klachten door het middel ook al een stuk verbeterd. Ze voelde zich al een stuk beter in haar vel.

Mooi vak heb ik. Fijn om te mee te maken dat mensen snel en blijvend in hun kracht komen.

Over de auteur
Ik heb een vak gevonden wat goed bij mij past. De opleiding tot klassiek homeopaat heb ik gevolgd bij de School voor Homeopathie te Amersfoort, een intensieve studie van 6 jaar met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, de filosofie en theorie van de homeopathie, medische kennis, ethiek en psychologie. In januari 2010 ben ik afgestudeerd. Meer weten over mij? Mail naar info@homeopathienijkerk.nl.