Pre Menstrueel Syndroom

Wat is PMS (Pre menstrueel Spanningssyndroom)?  Dit zijn klachten die menstruerende vrouwen hebben voor hun menstruatie. De klachten kunnen heel erg variëren.  40 tot 50% van de vrouwen hebben hier, in meerdere en mindere mate, last van.

Symptomen die bij PMS kunnen horen zijn:  snel geïrriteerd zijn, hoofdpijn, pijnlijke borsten, pijn in de onderrug, lusteloosheid, huilbuien, opgeblazen gevoel, vraatzucht (WAAR IS DE CHOCOLA!!!), agressie, angstgevoelens, vocht vasthouden, enz.

Bij sommige vrouwen kunnen de klachten zo erg zijn dat ze niet meer normaal kunnen functioneren.

Als je dan “leuke” opmerkingen krijgt zoals: “je moet zeker weer ongesteld worden”, kun je daar flink van balen. Heel vervelend als er lacherig over gedaan wordt terwijl je je ellendig voelt.

De oorzaak kan te maken hebben met:  hormoonschommelingen  voorafgaand aan de menstruatie, stress, voeding, erfelijkheid, hormonale disbalans.

Je hoeft niet te denken: Dat hoort er nu eenmaal bij. Vaak is er wel degelijk wat aan te doen.

PMS is een klacht die meestal met klassieke homeopathie goed te behandelen is. Geen vrouw is hetzelfde. Ik zoek niet alleen naar een middel tegen jouw klachten maar naar een homeopathisch middel dat past bij de vrouw die last heeft van PMS.

Dit zegt A. (een vrouw van 42 jaar) na een behandeling bij mij:  “Na de eerste behandeling bij Evelien was er al veel veranderd in mijn klachten voor de menstruatie. De hoofdpijn is met 80% verminderd, ben minder depri, nu voel ik me rustiger, meer bij mezelf. De spanning is verminderd in mijn lijf maar ik zeg nu ook eerder dat iets me stoort”

 

Over de auteur
Ik heb een vak gevonden wat goed bij mij past. De opleiding tot klassiek homeopaat heb ik gevolgd bij de School voor Homeopathie te Amersfoort, een intensieve studie van 6 jaar met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, de filosofie en theorie van de homeopathie, medische kennis, ethiek en psychologie. In januari 2010 ben ik afgestudeerd. Meer weten over mij? Mail naar info@homeopathienijkerk.nl.