Vernix caseosa. Een bijzonder homeopathisch middel.

De essentie van Vernix caseosa is dat er onvoldoende scheiding is tussen de energie van jezelf en de energie die je oppikt van anderen, energie van buitenaf. Een persoon die dit middel nodig heeft kan in een mensenmassa, bijvoorbeeld even winkelen, van alles oppikken, het verdriet van iemand die een naaste heeft verloren, de woede van iemand die in scheiding ligt, angst van iemand die een trauma heeft, de gejaagdheid van iemand die veel haast heeft. Dit kan je totaal uitputten. De energie van anderen komt teveel binnen.

Er is geen beschermlaag. De gevoelens van anderen komen zo diep binnen dat je niet meer weet of het van jou of de ander is. Daar kun je erg moe van worden en je overweldigd door voelen. Hierdoor kun je je niet goed ontspannen en blijft het maar malen in je hoofd.

Een dosis Vernix caseosa kan helpen om de overweldigende indrukken van buitenaf af te schermen, zonder dat je je hoeft af te sluiten of je af te zonderen van andere mensen of drukke situaties. Het helpt om emotioneel rustiger te worden, er komt een duidelijker grens tussen jouw emoties en die van een ander. Het geeft een energetische beschermlaag.

Je bent dan geen spons meer die andere energie teveel opneemt.

Bijzonder is dat dit middel is gemaakt van huidsmeer dat pasgeboren baby’s op hun huid hebben.
Een bescherming van moeder Natuur.

Over de auteur
Ik heb een vak gevonden wat goed bij mij past. De opleiding tot klassiek homeopaat heb ik gevolgd bij de School voor Homeopathie te Amersfoort, een intensieve studie van 6 jaar met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, de filosofie en theorie van de homeopathie, medische kennis, ethiek en psychologie. In januari 2010 ben ik afgestudeerd. Meer weten over mij? Mail naar info@homeopathienijkerk.nl.