.

Darmen

Voor een goed werkend lichaam en een gezonde geest is een evenwichtige darmflora belangrijk.

Darmbacteriën beïnvloeden de werking van het zenuwstelsel, de hormonen, het immuunsysteem en de reactie van het lichaam op stress.

Als de darmflora verstoord is dan vermindert het vermogen van het lichaam en de geest om met stress om te gaan. Stress zelf is ook een oorzaak van een verstoorde darmflora, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht kan komen.

Met homeopathie help ik je om terug in balans te komen en goed te kijken waar de stress vandaan komt en daarop een plan te maken. Door de balans te herstellen, kan het immuunsysteem weer beter functioneren.

Bij stress worden vitamine C, vitamine D, de b-vitamines, magnesium en omega 3 vetzuren extra verbruikt en bij chronische stress kan er een ernstig tekort ontstaan. Dan ben je nog minder bestand tegen stress.

Tekorten van deze voedingsstoffen aanvullen en stressvermindering zijn belangrijke punten om aan te pakken.

Het belang van goede, ontstekingsremmende voeding en het vermijden van gif wordt uiteraard ook in de behandeling meegenomen.

Zullen we samen jouw gezondheid verbeteren?