Ervaringen…

Dit is wat clienten over mij zeggen…

PMS en depri voelen. Mieke. Vrouw van 42 jaar

Na de eerste behandeling bij Evelien was er al veel veranderd in mijn klachten voor de menstruatie. De hoofdpijn is met 80% verminderd, ben minder depri, nu voel ik me rustiger, meer bij mezelf. De spanning is verminderd in mijn lijf maar ik zeg nu ook eerder dat iets me stoort.

Hoofdpijn na de ziekte van Pfeiffer. Debbie. Vrouw van 19 jaar

Elke dag begon voor mij de afgelopen 4,5 jaar hetzelfde, namelijk met ontzettend veel hoofdpijn. Deze pijnlijke hoofdpijn heeft mij ontzettend belemmerd in alles. Door de hoofdpijn was ik altijd erg moe, ik kon me niet meer concentreren, ik had last van slapeloosheid en als de hoofdpijn op zijn hoogtepunt zat kon ik slecht zien en had mijn rechteroog de neiging om dicht geknepen te worden. Door de pijn had ik nergens meer zin in omdat een normale rustige dag al gewoon teveel gevraagd was. Soms lag ik hele dagen ziek op bed. Geen enkele medicijn verhielp mijn hoofdpijn. Sommige medicijnen verlichtten de hoofdpijn slechts iets. Toen ook het ziekenhuis niets meer voor mij kon doen heb ik besloten het eens op een heel andere manier aan te pakken, ik moest van mijn hoofdpijn af, want altijd pijn hebben is zo vervelend. Ik besloot naar een homeopaat te gaan en kwam na een zoektocht bij Evelien terecht. Tijdens het eerste gesprek heb ik haar echt alles verteld, over de pfeiffer, de vermoeidheid, alle therapieën, medicijnen, de vage klachten etc. In het derde gesprek kwam ik tot de conclusie dat mijn hoofdpijn, op een heel zachte druk in mijn hoofd na, verdwenen is. Inmiddels ben ik nu al ongeveer 3 maanden van de hoofdpijn af. Je kan je niet voorstellen hoe goed ik me nu weer voel en met hoeveel energie ik naar een hoofdpijnvrije toekomst kan kijken. Ik ben Evelien ontzettend dankbaar. Dus voor de mensen met onverklaarbare hoofdpijn… ga alsjeblieft eens een keer langs bij Evelien. Het is altijd te proberen want je wordt er absoluut niet slechter van. En wie weet ben je net als mij binnen de kortste keren klachtvrij.

Nerveus, tegen dingen opzien en hartkloppingen.  Joke. vrouw van 52 jaar.

Nadat ik steeds meer klachten kreeg, moest er wat gebeuren!!! Ben geen voorstander van medicijnen, dus na wikken en wegen Evelien gebeld.

Zij stond meteen klaar en een afspraak gemaakt!! Na een lang gesprek, zocht ze een piepklein korreltje uit! De volgende dag veranderde er al van alles!!! Na vier afspraken en korrels was ik weer een fit en vrolijk mens…Een wonder en heel erg bedankt ,Evelien.

Dorith over depressieve buien en stoelgang

“Ik ben een vrouw van 44 jaar. Al heel lang ben ik onzeker en had ik last van depressieve dagen. Ik heb wel eens een psychiater geprobeerd, maar de depressie kwam weer terug. Toen ben ik gaan zoeken en dacht: “ik ga homeopathie proberen”. En met succes! Door middel van een homeopathisch pilletje wat ik kreeg, voel ik mij een stuk stabieler. Ik voel mij sterker en heb geen last meer van dalen. Ook andere klachten worden gelijk aanpakt. Ik heb een moeilijke stoelgang en dat gaat nu ook veel beter. Ik ben erg tevreden! Bedankt Evelien!”

Hoofdpijn. Sophie. Vrouw van 33 jaar

Jarenlang heb ik iedere dag hoofdpijn gehad. Ik heb van alles geprobeerd om hier minder of geen last meer van te hebben. Ik merkte dat weinig hulpverleners mijn pijn begrepen en ik voelde mij niet altijd serieus genomen. Dit veranderde toen ik Evelien ontmoette. In alle rust heeft zij naar mij geluisterd en uitgezocht wat mij het beste kon helpen. Ze stelde de juiste vragen en gaf mij het gevoel dat ik alles aan haar kwijt kon.

We zijn samen opzoek gegaan naar wat voor mij het beste hielp. Inmiddels heb ik vaker geen hoofdpijn dan wel. Ik voel mij zoveel beter en ben Evelien ontzettend dankbaar. Haar luisterende oor, serieuze aanpak en begrip heeft er voor gezorgd dat ik meer kan genieten en mij goed voel.

Chronische oorontsteking, vermoeidheid en PMS. Wilma. Vrouw van 43 jaar

Evelien is zo iemand die zonder oordeel naar je verhaal luistert, enkele vragen stelt, begrijpend en meelevend knikt en dan na een tijdje in de computer en de boeken duikt om te kijken welk middel bij je past. Of middelen. En dan werkt het! Ik had al een jaar last van oorontsteking aan een kant, vermoeidheid en vooral rondom de menstruatie depressieve gevoelens.  Acht jaar geleden heb ik bovendien een volledige burnout gehad en de ‘balans’ blijven houden is voor mij een hele uitdaging, als enthousiast mens…

Evelien heeft mij drie middelen voorgeschreven, ook eentje om mijn energie meer te beschermen tegen de buitenwereld. Het werkte meteen. Eerst werd ik wat vermoeider, omdat er veel moest worden opgeruimd, vooral ook emotioneel en daarna knapte ik op. Door ons gesprek kwam ik op een ervaring uit het verleden die nog ‘gehoord’ wilde worden en daarmee ook geheeld. Het gevoel alleen op de wereld te staan was daarin het meest aanwezig. Eveliens behandeling is daarom niet alleen fysiek en dat vind ik het mooie en belangrijke aan homeopathie: het ziet de mens als geheel en dat zijn we natuurlijk ook.

Het is een verademing om bij Evelien aan tafel te zitten omdat ze heel goed kan luisteren EN inzicht heeft. Ik ben erg blij met haar hulp en zou het iedereen willen aanraden.

Overgangsklachten. Aline. vrouw van 50 jaar

Hallo, ben een van nature vrolijke energieke sportieve vrouw van 50 lentes jong. Daar was van jaren heftige overgangsklachten weinig meer van over. Had al veel supplementen van de drogist geprobeerd, kwam zelfs bij een gynaecoloog terecht,die adviseerde me om weer aan de pil te gaan, dat wilde ik zelf niet.

Via een collega kwam ik bij Evelien terecht, na een intake en 1 wonderkorrel voelde ik na enige tijd een sterke verbetering. Ben bijna van alle klachten af, en weer de vrouw die ik altijd was. Heb nog een reserve ,,toverkorrel” mee gekregen, voor het geval ik die weer nodig mocht hebben. Had ik dit eerder geweten….. bovendien is Evelien een lieve fijne rustige vrouw, wat natuurlijk ook belangrijk is

Verdriet, angsten, geen zelfvertrouwen, overgewicht, hoofdpijn en burn-out. Sandra. Vrouw van 51 jaar

Na jaren lang rond gelopen te hebben met verdriet, angsten, geen zelfvertrouwen, overgewicht, hoofdpijn  en pijn in mijn lijf (fibromyalgie) werd het te veel en kreeg ik een burn-out.

Na gesprekken met mijn psychologe kreeg ik van haar de beste tip ever, ga naar Evelien. Met mijn achtergrond vond ik dit enorm spannend maar bij binnenkomst viel er veel van mij af. Met haar rust en vriendelijkheid  stelde Evelien mij meteen op mijn gemak. Ze stelde de juiste vragen, die mij raakten maar ook tot nadenken aan zetten. Na het eerste gesprek pakte Evelien er een boek bij over hoogsensitief zijn… Alleen maar herkenning. Met de middelen die ik kreeg voelde ik dat ik steeds meer mijn eigen ik terug aan het vinden was.. En na een aantal bezoeken kon er al afgebouwd worden en voelde ik weer dat ik leef en zelf zoveel vertrouwen gekregen dat zelfs mijn eigen afslankstudio ben gestart!

Heb ik nog wel eens hoofdpijn , ben ik nog wel eens moe, hebt ik nog wel eens last van de fibromyalgie, ja maar iedereen heeft wel eens ergens last van. Wat ik nu kan is het relativeren en weet dat het weer voorbij gaat. Geen paniek en geen stress meer. En de angsten uit het verleden zijn er niet meer…

Voor  mij was de combinatie psycholoog en homeopathie de beste oplossing om er weer helemaal boven op te komen en mij beter te gaan voelen dan ooit. Dank lieve Evelien voor je luisterend oor, begrip en geweldige adviezen.

Burn-out. Hetty. vrouw van 40 jaar

Nadat ik een burn-out kreeg, lukte het me niet goed om me weer helemaal in balans te voelen. Mijn lijf bleef zeer doen, ik voelde mij continue gespannen, mijn hoofd bleef wazig en ik voelde mij erg onstabiel en onzeker. Ik sliep al jaren zeer slecht en bleef mij heel moe voelen. De energie die ik had was erg weinig en heel snel op. Nadat ik via een kennis bij Evelien terecht kwam, en ik van haar verschillende buisjes met een middel meekreeg om aan te ruiken, was ik eerst een klein beetje sceptisch.

Toch verbeterde vanaf die dag mijn slaap aanzienlijk en voel ik mij inmiddels rustig en stabiel, krijg steeds meer energie en ben zeer blij dat mijn lijf veel minder pijn doet. Ik voel mij weer in balans.

Het is heel bijzonder dat je lichaam van binnenuit gestimuleerd wordt om zichzelf te genezen. Hiernaast probeer ik mijn lijf ook goed te ondersteunen door gezond te eten en goed mijn grenzen te bewaken.

Eczeem. Anne. Vrouw van 50 jaar

Een jaar ben ik aan het klungelen geweest met eczeem, over mijn hele lichaam en zelfs onder mijn haar. Soms kwam er ook vocht uit. Het zag er niet uit. Ook kreeg ik er nog eens een ernstige voetschimmel bij. Voetschimmel had ik nog nooit gehad, eczeem wel eens als kind. Ik kreeg zalf en 2 keer Prednison van de huisarts. Prednison hielp maar even. Voor mijn voeten hielp Lamisil niet en ook een maand capsules slikken gaf geen verbetering. Toen ik in de Stad Nijkerk zag dat Evelien een praktijk ging openen stuurde ik haar een mailtje met de vraag of er met homeopathie iets aan eczeem te doen was. Ik kreeg een heel eerlijk antwoord, dat eczeem soms moeilijk is, maar dat er wel mensen van waren genezen met homeopathie.

Ik was niet sceptisch over homeopathie, mijn man is jaren geleden op deze manier van migraine afgekomen. Toen ik ‘s avonds de korrel had ingenomen reageerde ik er de volgende dag meteen op.

Alles was vuurrood. Omdat het eczeem heftig was moest ik na de korrel elke dag druppels innemen om het een beetje te temperen. Na 1 week leek ik net een rode biet en had het gevoel of ik in de brand stond. Dit bleek een beginverergering, een teken dat het middel aansloeg. Ik had Evelien hierover een mailtje gestuurd en ze dacht dat het de volgende dag wel minder zou zijn. Ze had gelijk. Buiten de consulten hield ik op deze manier contact met haar als er iets veranderde. Soms moest ik even stoppen met de druppels. Het ging steeds beter, ook mijn voeten begonnen , met nog aanvullende adviezen al heel snel op te knappen. Na 5 maanden was ik heel erg opgeknapt. Een collega zei dat ik rustiger was geworden en zelfverzekerder. Al met al heeft het een jaar geduurd voordat er niets meer te zien was.

Nu bijna 1 ½ jaar later heb ik wel weer een paar plekjes gehad, wat na een paar keer smeren met Hypercalcreme verdween. Dit is nog niet alles. Ze heeft me in tussentijd ook van een blaasontsteking afgeholpen. Mijn weerstand is blijkbaar zo goed dat ik het al 2 jaar niet meer heb gehad. Ook voor vergeetachtigheid en een slechte concentratie ging ik naar haar toe. Hiervoor heb ik maar 1 keer een korrel hoeven nemen. Het sloeg goed aan. De reserve korrel heb ik nog liggen.

Dat zulke kleine korrels zoveel kunnen doen begrijp ik nog steeds niet, maar dat het wel zo is heb ik nu wel dubbel en dwars ervaren! Ik zou Klassieke Homeopathie iedereen kunnen aanraden, met welke klacht dan ook. Het is het proberen waard. Het fijne is dat het geen bijwerkingen heeft en dat er iets aan de oorzaak gedaan wordt. Wat Evelien betreft: als ik iets te vragen heb kan ik haar nog altijd mailen en krijg ik nog dezelfde dag of de volgende dag antwoord. Super toch!!

Tanja van 46 jaar, partner en zoon van 9 jaar over uit balans zijn en stemmingswisselingen.

De laatste jaren voel en zie ik mezelf veranderen, niet echt positief maar meer neerslachtig, kwetsbaar en bezorgd. Dit heeft uiteraard altijd impact om de omgeving en opvoeding van mijn zoontje. Het gevoel van : “is dit het nu” kwam vaker in mij op. Ondanks dat wij alles hebben en ook alle drie gezond zijn, ging er meer psychische en hormoon- schommelingen zich afspelen.

Dit had veel impact op mijn humeur en stemmingswisselingen waar door de irritatie naar de buitenwereld niet te vermijden was. Dat begon meestal een week voor de menstruatie, en duurde zo 2 tot 3 dagen. “Het hoort erbij”, zei de buitenwereld maar dat wil ik niet accepteren. Veel praten met vriendinnen over deze zaken maakte me wel rustiger, maar thuis was dit geen excuus om zo te uiten uiteraard, ik voelde me die dagen machteloos, niet begrepen en boos. Gelukkig had ik een paar maanden geleden de keus gemaakt om naar Evelien te gaan, en deze alternatieve weg in te slaan, ook omdat ik veel positieve berichten over haar en het werk/hulp hoorde.

Bij het intake gesprek heb ik honderd uit mijn gevoel, levenspatroon en geestelijke klachten geuit. Ook na aanleiding van haar vragen, die buitengewoon fijn waren om jezelf weer even te laten weten waar je staat en wat er in een leven allemaal gebeurt is. Ik heb het korreltje voor deze NIET in balans ervaringen genomen, en na een paar dagen voelde ik me helderder, fitter, kon veel meer aan en voelde me meer richting mijzelf. Ook omdat al veel dingen vermoeiend waren, zoals sporten, gesprekken aan gaan, zin hebben iets te ondernemen etc, was dit echt een super gevoel.

Na 2 maanden, en 2 korrels zijn er nog wel wat pieken (ligt ook aan omgeving), maar er is veel afgevlakt, opener naar mezelf, weten wat IK wil en meer rust en raadzaamheid in de keuzes die er gemaakt moeten worden. Vanuit jezelf zal er meer ruimte en balans plaats vinden, waardoor je veel spanning en onzekerheid weg zal voelen drijven. Dank je wel Evelien

Darmklachten. Janine. Vrouw van 63 jaar

Na jaren tobben met mijn darmen, moe zijn en een allergie te hebben ontwikkeld voor voedsel en grassen, was mijn afweersysteem sterk afgenomen. De huisarts gaf voor alles een medicijn, maar de kwaal loste er niet mee op. Mijn darmen waren vanaf mijn geboorte slecht te noemen, ik heb zeker 35 jaar iets moeten innemen om naar het toilet te kunnen gaan. Ik was het zat en besloot na veel omwegen, nu een klassiek homeopaat te bezoeken. Ik kwam bij Evelien Simon terecht. Het voelde gelijk goed. Ik heb daar anderhalf uur zitten praten en zij luisterde. Ik dacht: “Hoe meer ik vertel, hoe meer zij gaat begrijpen wat er aan hapert bij mij”. Ik kreeg een homeopathisch medicijn mee en zou over een paar weken terug komen bij Evelien. In 1e instantie merkte ik de komende dagen niet veel, mijn allergie werd zelfs erger een paar dagen. Gelukkig had Evelien dat verteld, maar ik was het even vergeten. Ik voelde verandering in mijn lijf. Na een paar weken wilde Evelien toch nog wat anders proberen en gaf mij een andere korrel. Toen begon alles anders te worden. Mijn darmen gingen weer werken, mijn allergie werd minder en bij ieder bezoek zat ik een uur te vertellen over mijn leven en mijn lijf. Evelien nam alle tijd om te luisteren en registreerde mijn verhaal en mijn kwalen, zo is zij achter het goede middel gekomen dat mij heeft geholpen. Een middel dat mijn hele gestel ten goede kwam. Dit is te danken aan haar goede luisteren en het wonder van de natuur.

Pijn in het gezicht. Renate. Vrouw van 40 jaar

Vanaf mei loop ik al rond met een nare druk in mijn gezicht, een soort hoofdpijn rondom mijn rechteroog. Ik kwam hiermee bij Evelien terecht. Na een heel open gesprek, kwam ik er achter dat er een hoop verdriet in mij zit, nieuw verdriet over mijn broer die ernstig ziek is en ook nog van mijn moeder die 19 jaar geleden is overleden. Wat dan opvalt bij Evelien is haar hele rustige manier van vragen, ze laat je praten, is er op precies het goede moment met een vraag of een bemoedigend woordje, of als het nodig is met een tissue. Evelien deed eerst een homeopathisch consult en toen een sessie Emotioneel Evenwicht, waardoor de linker en rechter hersenhelften met elkaar in balans komen en je kunt testen waar de blokkades zich bevinden. Deze test wees precies uit waar we het in het gesprek al over hadden gehad. Na dit alles wist Evelien met welk middel ze mij kon helpen om van de pijn af te komen. Een piepklein korreltje die ik dezelfde avond nog ingenomen heb. En geloof het of niet, maar de volgende dag verdween de pijn in mijn gezicht en is nu ruim 2 weken later nog steeds niet teruggekomen. Evelien je bent een supermens, dank je wel voor je hulp en je luisterend oor!!!

Burn-out en overgangsklachten. A. vrouw van 47 jaar

Na een jaar onder behandeling zijn geweest van een psycholoog voor een ernstige burn-out lukte het maar niet helemaal te herstellen. Hartkloppingen, trillend ooglid, zeer vermoeid, overgangsverschijnselen, depressief, gejaagd voelen allemaal “vage”klachten die maar niet overgingen. Omdat ik al bekend was met Evelien (eczeem) ben ik naar haar toegegaan met de vraag of zij iets voor me kon doen. Na een intake gesprek waarin ze suggereerde dat de bijnieren als gevolg van de burn out nog steeds uitgeput konden zijn, heeft ze me een aantal korrels meegegeven . Na een paar keer een herhalings recept te hebben gehad ben ik nu (na 2 jaar) weer helemaal genezen.  Ik blijf gevoelig voor stress maar als is voel dat ik weer “wegzak” dan staat ze voor me klaar. Ik heb echt het gevoel dat ze me er doorheen heeft gesleept!