Ervaringen…

Dit is wat clienten over mij zeggen…

Virus en vermoeidheid. Y. Vrouw van 51 jaar

Drie maanden geleden werd ik wat grieperig. Een paar dagen later was mijn hele mond ontstoken, mijn gehemelte, tong en tandvlees. Ik had daarbij hoge koorts en kon niets eten, daardoor ben ik ook 7 kilo afgevallen. Ik kon niets om mij heen verdragen, geen mensen en geen geluid.

Nadat de ontstekingen en koorts weg was bleef ik heel erg moe, als ik uit bed kwam, was de trap naar beneden al te veel en plofte ik op de bank om daar vervolgens de hele dag door te brengen.

Na twee maanden kwam ik bij Evelien. Van haar kreeg ik 3 korreltjes die ik om de dag moet innemen. Na twee dagen merkte ik al verschil! Het voelde zoveel beter in mijn hoofd. En langzaam aan kreeg ik steeds meer energie. Ik ben zo blij met het resultaat. Dank je wel Evelien.

Hoofdpijn. S. Vrouw van 33 jaar

Jarenlang heb ik iedere dag hoofdpijn gehad. Ik heb van alles geprobeerd om hier minder of geen last meer van te hebben. Ik merkte dat weinig hulpverleners mijn pijn begrepen en ik voelde mij niet altijd serieus genomen. Dit veranderde toen ik Evelien ontmoette. In alle rust heeft zij naar mij geluisterd en uitgezocht wat mij het beste kon helpen. Ze stelde de juiste vragen en gaf mij het gevoel dat ik alles aan haar kwijt kon.

We zijn samen opzoek gegaan naar wat voor mij het beste hielp. Inmiddels heb ik vaker geen hoofdpijn dan wel. Ik voel mij zoveel beter en ben Evelien ontzettend dankbaar. Haar luisterende oor, serieuze aanpak en begrip heeft er voor gezorgd dat ik meer kan genieten en mij goed voel.

Ziekte van Pfeiffer. T. Vrouw van 29 jaar

Al heel veel jaren ben ik altijd erg moe geweest, ben hiervoor vaak bij de huisarts geweest maar er kwam nooit iets uit de onderzoeken. Toen hoorde ik via via van Evelien en heb een afspraak bij haar gemaakt. Nadat Evelien me van alles gevraagd had wist ze gelijk wat het was. Nog altijd last van Pfeifer. Ze gaf me 3 buisjes met middelen mee waaraan je moest ruiken. Toen dacht ik wel even van zou dat nu helpen. Maar het is echt waar! Nu ben ik een paar maanden verder en een heel stuk minder moe. Daar ben ik toch zo blij mee. Bedankt Evelien!

Artrose. A. Vrouw van 45 jaar

Ik heb op mijn 42ste te horen gekregen dat ik artrose heb. Volgens de huisarts zat er niets anders op dan ibuprofen te gaan slikken. In de toekomst zelfs zwaardere ontstekingsremmende medicijnen. De gedachte alleen al dat dit mijn toekomst zou zijn!! Hier werd ik niet vrolijker van. Via een vriendin van Evelien gehoord en daarna een bezoek aan haar gebracht. Met de instelling “baat het niet, schaadt het niet”. Na het slikken van een paar korreltjes en op de voeding letten, ben ik enorm opgeknapt. En dit in 4 maanden tijd!! Kan het iedereen aanraden.

Emotioneel uit balans door een nare situatie.
J. vrouw van 63 jaar

Wat een geweldige homeopaat heb ik in Evelien gevonden. Met de vakantie deed zich een nare situatie voor. Evelien gemaild. Gevraagd of er een middel zou zijn die mij op dat moment zou kunnen helpen. Dat was er. Evelien heeft diverse homeopaten in de omgeving van mijn vakantieadres benaderd, waar ik dit middel op zou kunnen halen. Is gelukt. En het middel had een heel goede uitwerking. Bedankt Evelien.

Hoofdpijn, keel- en kaakklachten verdwenen en meer plezier in het leven. G. Vrouw van 29 jaar

Vanwege hoofdpijn, keel- en kaakklachten, die al jaren speelden, heb ik Evelien bezocht. In het eerste gesprek hebben we het uitgebreid over deze klachten gehad, wat sowieso al heel bevrijdend was. Vervolgens kreeg ik een homeopathisch middel voorgeschreven. Toen ik het buisje met daarin het middel kreeg, dacht ik zou één zo’n klein korreltje me helpen? Ja, dus! Ik reageerde erg sterk op het middel en het heeft een grote beweging in mij teweeg gebracht. Zo kan ik mezelf nu beter uiten en mijn grenzen aangeven, waardoor ik geen last meer heb van mijn keel en kaken. Soms voelde ik mijn keel jeuken, maar dat wist ik dat er nog iets was wat ik moest uiten en dan ging de jeuk weer weg. Ik ben nu creatiever en heb weer meer plezier in mijn leven gekregen. Verder nam ik al jaren elke dag een middel tegen allergie en huisstofmijt, maar de laatste tijd vergat ik het elke keer. Nu neem ik helemaal niks meer, want ik heb het niet meer nodig! Bedankt Evelien en lang leve de homeopathie!

Hooikoorts. G. Man van 53 jaar

Al jaren heb ik last van hooikoorts. De klachten beginnen in maart en stoppen eind november. Ik kijk altijd erg uit naar het voorjaar maar dit wordt vaak bedorven door hooikoortsaanvallen die gepaard gaan met niesbuien, zere ogen en soms pijnlijke ademhaling. Ongeveer een maand geleden heb ik via Evelien een vierdaagse kuur tegen hooikoorts gekregen. Deze kuur bestaat uit vier korrels die in vier dagen tijd moeten worden ingenomen. Het is niet te geloven maar tot op de dag van vandaag heb ik geen enkele hooikoortsaanval meer gehad….. Ik kan weer gewoon naar buiten en de voorjaarslucht inademen zonder allergische reacties, in een woord SUPER….! Hartstikke bedankt Evelien, deze kuur kan ik iedereen met hooikoorts van harte aanbevelen.

Reuma. J. Man van 41 jaar

Al geruime tijd heb ik last van ontstekingsreuma. Het kan overal in mijn lichaam de kop opsteken, maar al maanden zat het vooral in mijn handen/vingers. Buiten de constante pijn kon ik ook weinig dingen meer goed vastpakken of open maken. De reumatoloog kon niet veel meer doen dan Diclofenac met een maagbeschermer voorschrijven. Die moest ik dan zolang innemen als dat ik last had. De Diclofenac hielp niets, dus daar ben ik mee gestopt. Waarom iets doorslikken wat niet helpt. Op aanraden van mijn vrouw heb ik een afspraak bij Evelien gemaakt onder het mom baat het niet dan schaadt het niet. Het consult was een prettig gesprek. Na dit consult kreeg ik twee korreltjes van haar. Eerst één korreltje innemen en na 2 weken de andere. Mijn eerste reactie was lacherig. Moesten die kleine korreltjes mij van mijn klachten afhelpen? Maar goed, na een paar dagen ging de lacherigheid over in verbazing. Ik had geen pijn meer in mijn handen/vingers! Daarvoor had ik echt maanden last en nu na een paar dagen door zo’n klein korreltje niet meer. We zijn nu ca. 5 weken verder en ik heb nog steeds geen last van mijn handen/vingers. Ik heb nog wel last van mijn rug en soms van mijn ellebogen, maar daar is goed mee te leven. Ik heb totaal geen last meer van mijn handen en vingers. En dat is iets waar ik ontzettend blij mee ben, want ik kan weer van alles pakken en open maken. Ik heb van Evelien nog wel een korreltje voor de zekerheid gekregen. Mocht ik weer last krijgen dan kan ik die innemen.

Najaarsdip.
A. Vrouw van 40 jaar

Afgelopen najaar/winter had ik behoorlijk last van mijn “najaarsdip” die de afgelopen jaren steeds heftiger is geworden. Daarnaast had ik het, al jaren, vrijwel altijd koud. Hoe hoog de kachel ook stond en ondanks vesten, dikke sokken enz enz bleef ik maar koud tot op het bot. Omdat ik met deze “vage” klachten niet naar de reguliere arts wilde heb ik mijn heil gezocht bij Evelien.

Na 4 behandelingen, bestaande uit gesprekken en het innemen van zogenaamde korrels, is het resultaat dat mijn dip is verdwenen en ik het zelden tot nooit meer koud heb. Als ik het al koud heb dan is daar een aanwijsbare reden voor. Met betrekking tot de dip is het natuurlijk afwachten of het komende najaar/winter ook wegblijft. Mocht dat niet het geval zijn weet ik nu wel dat Evelien erbij kan helpen om het in ieder geval beter hanteerbaar te maken, en dat zonder het slikken van anti-depressiva! Wat ik zo prettig vind aan Evelien is dat zij echt luistert naar wat je vertelt, haar inlevingsvermogen is heel groot. En daarnaast natuurlijk dat je zonder hulp van allerlei chemische middelen van je klachten afkomt.

PMS en depri voelen. Mieke. Vrouw van 42 jaar

Na de eerste behandeling bij Evelien was er al veel veranderd in mijn klachten voor de menstruatie. De hoofdpijn is met 80% verminderd, ben minder depri, nu voel ik me rustiger, meer bij mezelf. De spanning is verminderd in mijn lijf maar ik zeg nu ook eerder dat iets me stoort.

Hoofdpijn na de ziekte van Pfeiffer. Debbie. Vrouw van 19 jaar

Elke dag begon voor mij de afgelopen 4,5 jaar hetzelfde, namelijk met ontzettend veel hoofdpijn. Deze pijnlijke hoofdpijn heeft mij ontzettend belemmerd in alles. Door de hoofdpijn was ik altijd erg moe, ik kon me niet meer concentreren, ik had last van slapeloosheid en als de hoofdpijn op zijn hoogtepunt zat kon ik slecht zien en had mijn rechteroog de neiging om dicht geknepen te worden. Door de pijn had ik nergens meer zin in omdat een normale rustige dag al gewoon teveel gevraagd was. Soms lag ik hele dagen ziek op bed. Geen enkele medicijn verhielp mijn hoofdpijn. Sommige medicijnen verlichtten de hoofdpijn slechts iets. Toen ook het ziekenhuis niets meer voor mij kon doen heb ik besloten het eens op een heel andere manier aan te pakken, ik moest van mijn hoofdpijn af, want altijd pijn hebben is zo vervelend. Ik besloot naar een homeopaat te gaan en kwam na een zoektocht bij Evelien terecht. Tijdens het eerste gesprek heb ik haar echt alles verteld, over de pfeiffer, de vermoeidheid, alle therapieën, medicijnen, de vage klachten etc. In het derde gesprek kwam ik tot de conclusie dat mijn hoofdpijn, op een heel zachte druk in mijn hoofd na, verdwenen is. Inmiddels ben ik nu al ongeveer 3 maanden van de hoofdpijn af. Je kan je niet voorstellen hoe goed ik me nu weer voel en met hoeveel energie ik naar een hoofdpijnvrije toekomst kan kijken. Ik ben Evelien ontzettend dankbaar. Dus voor de mensen met onverklaarbare hoofdpijn… ga alsjeblieft eens een keer langs bij Evelien. Het is altijd te proberen want je wordt er absoluut niet slechter van. En wie weet ben je net als mij binnen de kortste keren klachtvrij.

Nerveus, tegen dingen opzien en hartkloppingen.  Joke. vrouw van 52 jaar.

Nadat ik steeds meer klachten kreeg, moest er wat gebeuren!!! Ben geen voorstander van medicijnen, dus na wikken en wegen Evelien gebeld.

Zij stond meteen klaar en een afspraak gemaakt!! Na een lang gesprek, zocht ze een piepklein korreltje uit! De volgende dag veranderde er al van alles!!! Na vier afspraken en korrels was ik weer een fit en vrolijk mens…Een wonder en heel erg bedankt ,Evelien.

Dorith over depressieve buien en stoelgang

“Ik ben een vrouw van 44 jaar. Al heel lang ben ik onzeker en had ik last van depressieve dagen. Ik heb wel eens een psychiater geprobeerd, maar de depressie kwam weer terug. Toen ben ik gaan zoeken en dacht: “ik ga homeopathie proberen”. En met succes! Door middel van een homeopathisch pilletje wat ik kreeg, voel ik mij een stuk stabieler. Ik voel mij sterker en heb geen last meer van dalen. Ook andere klachten worden gelijk aanpakt. Ik heb een moeilijke stoelgang en dat gaat nu ook veel beter. Ik ben erg tevreden! Bedankt Evelien!”

Hoofdpijn. Sophie. Vrouw van 33 jaar

Jarenlang heb ik iedere dag hoofdpijn gehad. Ik heb van alles geprobeerd om hier minder of geen last meer van te hebben. Ik merkte dat weinig hulpverleners mijn pijn begrepen en ik voelde mij niet altijd serieus genomen. Dit veranderde toen ik Evelien ontmoette. In alle rust heeft zij naar mij geluisterd en uitgezocht wat mij het beste kon helpen. Ze stelde de juiste vragen en gaf mij het gevoel dat ik alles aan haar kwijt kon.

We zijn samen opzoek gegaan naar wat voor mij het beste hielp. Inmiddels heb ik vaker geen hoofdpijn dan wel. Ik voel mij zoveel beter en ben Evelien ontzettend dankbaar. Haar luisterende oor, serieuze aanpak en begrip heeft er voor gezorgd dat ik meer kan genieten en mij goed voel.

Chronische oorontsteking, vermoeidheid en PMS. Wilma. Vrouw van 43 jaar

Evelien is zo iemand die zonder oordeel naar je verhaal luistert, enkele vragen stelt, begrijpend en meelevend knikt en dan na een tijdje in de computer en de boeken duikt om te kijken welk middel bij je past. Of middelen. En dan werkt het! Ik had al een jaar last van oorontsteking aan een kant, vermoeidheid en vooral rondom de menstruatie depressieve gevoelens.  Acht jaar geleden heb ik bovendien een volledige burnout gehad en de ‘balans’ blijven houden is voor mij een hele uitdaging, als enthousiast mens…

Evelien heeft mij drie middelen voorgeschreven, ook eentje om mijn energie meer te beschermen tegen de buitenwereld. Het werkte meteen. Eerst werd ik wat vermoeider, omdat er veel moest worden opgeruimd, vooral ook emotioneel en daarna knapte ik op. Door ons gesprek kwam ik op een ervaring uit het verleden die nog ‘gehoord’ wilde worden en daarmee ook geheeld. Het gevoel alleen op de wereld te staan was daarin het meest aanwezig. Eveliens behandeling is daarom niet alleen fysiek en dat vind ik het mooie en belangrijke aan homeopathie: het ziet de mens als geheel en dat zijn we natuurlijk ook.

Het is een verademing om bij Evelien aan tafel te zitten omdat ze heel goed kan luisteren EN inzicht heeft. Ik ben erg blij met haar hulp en zou het iedereen willen aanraden.

Versterken zelfvertrouwen en verwerken van oude pijn.
E. man van 54 jaar.

Tijdens mijn nieuwe relatie liep ik na een half jaar tegen strubbelingen aan, waar ik extreem heftig op reageerde. Ondanks dat we het allemaal heel fijn hadden samen en met veel dingen op dezelfde golflengte zaten. Hier heb ik met mijn vriendin veel over gepraat. Zij vertelde mij dat ze na haar scheiding naar een homeopaat was gegaan. Deze heeft haar geholpen anders tegen situaties/personen aan te kijken, waardoor ze zich beter ging voelen. Hierdoor ben ik bij Evelien terecht gekomen. Het bleek dat er bij mij nog heel veel oud zeer zat vanuit mijn huwelijk en jeugd, ook de wijze waarop ik naar andere mensen keek kon bij mij veel irritatie opwekken. Mijn zelfvertrouwen was er door het verleden ook niet sterker op geworden.

We zijn hier zo’n  5 maanden geleden samen mee aan de slag gegaan, hierdoor leer ik van het heden te genieten en meer naar mezelf te luisteren. Waardoor ik gevoelens vanuit het verleden een plaats kan geven. Ook werd mij duidelijk dat je een ander niet kan veranderen maar wel de manier waarop ik hier zelf mee omga. Ik voel mij daar steeds sterker in worden en dit alles komt mijn zelfvertrouwen ten goede.

Ook onze relatie heeft dit goed gedaan. Alles is beter bespreekbaar geworden.

Ik weet dat ik er nog niet ben en nog verder door kan groeien. Eerst geloofde ik hier niet in. Mijn gevoel was dat ik “gek” was en de hele wereld goed. Ik voel dat ik nu op de goede weg ben.

Loopneus en lage weerstand. Moeder over haar dochtertje P. van 2 jaar

Zoals beloofd zou ik je nog even mailen over hoe het inmiddels met haar gaat. Ik heb even iets langer gewacht, want ik gaf haar de een na laatste korrel zaterdagavond en de volgende ochtend zat ze helemaal vol. Heel plotseling, voor mij leek het alsof haar lichaam opruimde.. In de dagen erna ben ik wel doorgegaan met de kuur en gedurende die dagen knapte ze ook weer op. Sindsdien is ze veel fitter en veel minder snotterig. Inmiddels lijkt ze er weer helemaal door, af en toe vraagt ze nog of ik haar vieze neus wil schoonmaken, maar het is zo veel beter.

De verbetering begon eigenlijk gelijk in de eerste week al qua gedrag. Ook mijn man gaf na een paar dagen aan, dat het leek alsof ze veranderde, veel liever, vriendelijker en veel minder ” opgefokt” en bozig. Er zijn nog wel dagen waarop ze dwars en moeilijk is, toch zien we een enorme verbetering tov een maand eerder, het lijkt wel een ander meisje, veel beter in haar vel en veel minder heftig dan eerder. Heel erg fijn om te zien, ook dat ze niet meer de hele dag snottert, maar nu ook uren kan spelen, zonder elke tien minuten te hoeven vragen of een van ons haar neus alsjeblieft wil schoonmaken. We zijn je enorm dankbaar voor je hulp, want het heeft enorm geholpen!

Overgangsklachten. Aline. vrouw van 50 jaar

Hallo, ben een van nature vrolijke energieke sportieve vrouw van 50 lentes jong. Daar was van jaren heftige overgangsklachten weinig meer van over. Had al veel supplementen van de drogist geprobeerd, kwam zelfs bij een gynaecoloog terecht,die adviseerde me om weer aan de pil te gaan, dat wilde ik zelf niet.

Via een collega kwam ik bij Evelien terecht, na een intake en 1 wonderkorrel voelde ik na enige tijd een sterke verbetering. Ben bijna van alle klachten af, en weer de vrouw die ik altijd was. Heb nog een reserve ,,toverkorrel” mee gekregen, voor het geval ik die weer nodig mocht hebben. Had ik dit eerder geweten….. bovendien is Evelien een lieve fijne rustige vrouw, wat natuurlijk ook belangrijk is

Burn-out, ernstige hoge bloeddruk, hartkloppingen en chronische vermoeidheid. B. vrouw van 70 jaar

Vorig jaar had ik een ernstige burnout. Kon niet meer dan een paar uur slapen waardoor ik steeds verder achteruit ging. Tevens kampte ik met pieken van ernstige hoge bloeddruk, hartkloppingen en chronische vermoeidheid. Slaapmedicatie werkte maar voor een korte tijd. Verschillende medicijnen voor hoge bloeddruk zorgden ervoor dat ik me steeds beroerder ging voelen . Wat moest ik hiermee. Ik had zelf wel het idee dat meerdere en zwaardere medicijnen niet de oplossing waren, maar wat dan. Ik sprak iemand die een homeopaat bezocht. Zou ik dat ook proberen? Wat had ik te verliezen. Ik belde Evelien en kon direct de volgende dag komen. Het fijne was dat je bij haar je hele verhaal kwijt kon en zij niet alleen naar een klacht keek. Binnen zeer korte tijd was het probleem hoge bloeddruk opgelost. Dat gaf hoop voor de rest.

Andere klachten duurden  langer maar  nu gaat het steeds beter met me.  Heb weer  energie om leuke dingen te doen. Mijn specialist die ik voorzichtig vertelde dat ik bij een homeopaat liep was zeer te spreken. Moet je doen, is goed voor je. Zie van de pillen af te blijven was zijn advies. Ondertussen hebben mijn man en zoon ook goede ervaringen met Evelien.

Rusteloosheid, spanning en stress. H. Vrouw van 34 jaar

Zover ik mij al kan herinneren wordt er het verhaal verteld over mijn moeder die een slechte ervaring had gehad bij een homeopaat toen ik nog klein was. Zodoende heb ik nooit eens gedacht om naar een homeopaat te gaan met mijn klachten.

Ik merkte aan mezelf dat ik na veel geprobeerd te hebben geen stap verder kwam tot genezing. De rusteloosheid, spanning en stress in mijn lijf kreeg ik niet weg. Mijn schoonmoeder adviseerde ons naar een klassieke homeopaat toe te gaan. Ik stond een beetje vreemd te kijken, want ik zag het toen niet als een optie. Na een paar weken heb ik toch het besluit genomen te gaan en kwam ik uit bij Evelien. Eerst met mijn zoontje om een paar dagen later voor mezelf te gaan.

Het gesprek was zo open en fijn, dat ik na 10 minuten al voelde dat ik goed zat. Evelien luistert goed, vraagt door en staat open voor alles. Niks is raar. Mijn zoontje was na 1 pilletje en 2 afspraken weer zijn oude ik. En ik?

Een paar dagen na de eerste snuifjes en pilletjes voelde ik al verandering in mijn lijf! Hoe bizar. Ik ben een sceptisch persoon en ben al snel bang dat zaken ‘zweverig’ worden. Nu werd ik behoorlijk met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik heb nog zeker een weg te gaan, maar wat is dit een vliegende start geweest!!

Verdriet, angsten, geen zelfvertrouwen, overgewicht, hoofdpijn en burn-out. Sandra. Vrouw van 51 jaar

Na jaren lang rond gelopen te hebben met verdriet, angsten, geen zelfvertrouwen, overgewicht, hoofdpijn  en pijn in mijn lijf (fibromyalgie) werd het te veel en kreeg ik een burn-out.

Na gesprekken met mijn psychologe kreeg ik van haar de beste tip ever, ga naar Evelien. Met mijn achtergrond vond ik dit enorm spannend maar bij binnenkomst viel er veel van mij af. Met haar rust en vriendelijkheid  stelde Evelien mij meteen op mijn gemak. Ze stelde de juiste vragen, die mij raakten maar ook tot nadenken aan zetten. Na het eerste gesprek pakte Evelien er een boek bij over hoogsensitief zijn… Alleen maar herkenning. Met de middelen die ik kreeg voelde ik dat ik steeds meer mijn eigen ik terug aan het vinden was.. En na een aantal bezoeken kon er al afgebouwd worden en voelde ik weer dat ik leef en zelf zoveel vertrouwen gekregen dat zelfs mijn eigen afslankstudio ben gestart!

Heb ik nog wel eens hoofdpijn , ben ik nog wel eens moe, hebt ik nog wel eens last van de fibromyalgie, ja maar iedereen heeft wel eens ergens last van. Wat ik nu kan is het relativeren en weet dat het weer voorbij gaat. Geen paniek en geen stress meer. En de angsten uit het verleden zijn er niet meer…

Voor  mij was de combinatie psycholoog en homeopathie de beste oplossing om er weer helemaal boven op te komen en mij beter te gaan voelen dan ooit. Dank lieve Evelien voor je luisterend oor, begrip en geweldige adviezen.

Burn-out. Hetty. vrouw van 40 jaar

Nadat ik een burn-out kreeg, lukte het me niet goed om me weer helemaal in balans te voelen. Mijn lijf bleef zeer doen, ik voelde mij continue gespannen, mijn hoofd bleef wazig en ik voelde mij erg onstabiel en onzeker. Ik sliep al jaren zeer slecht en bleef mij heel moe voelen. De energie die ik had was erg weinig en heel snel op. Nadat ik via een kennis bij Evelien terecht kwam, en ik van haar verschillende buisjes met een middel meekreeg om aan te ruiken, was ik eerst een klein beetje sceptisch.

Toch verbeterde vanaf die dag mijn slaap aanzienlijk en voel ik mij inmiddels rustig en stabiel, krijg steeds meer energie en ben zeer blij dat mijn lijf veel minder pijn doet. Ik voel mij weer in balans.

Het is heel bijzonder dat je lichaam van binnenuit gestimuleerd wordt om zichzelf te genezen. Hiernaast probeer ik mijn lijf ook goed te ondersteunen door gezond te eten en goed mijn grenzen te bewaken.

Depressief, concentratieprobleem, allergie, hoofdpijn en buikpijn.Een moeder over haar partner, dochter en zoontje

Veel mensen geloven niet zo in homeopathie. Ik wel. Mijn partner eerst niet. Nu wel!

Hoe ik bij Evelien terecht ben gekomen? Mijn oudste dochter had vreselijk last van haar hormonen voordat ze moest menstrueren. Dat was zo erg, dat ze bijna twee weken van tevoren niet lekker in haar vel zat. Moe, lusteloos, depressief en heel verdrietig. Rond die tijd was het gewoon een heel ander kind dan ze behoorde te zijn. ook kon zij zich slecht concentreren. Ik besloot om met haar naar de homeopaat te gaan. Evelien woont vlak bij ons, en dat was de meest logische keus. Naast een logische keus bleek het ook de beste keus te zijn! Mijn dochter is bij Evelien geweest en aan de hand van gesprekken wist Evelien wat ze mijn dochter moest geven. De problemen met haar hormonen werden heel snel minder en uiteindelijk was er niets meer van te merken. Ik had weer een blije ,vrolijke meid in huis. Evelien wou ook graag wat aan haar concentratieprobleem doen en heeft ook daarvoor wat gegeven. Van een meisje dat zich slecht kon concentreren en moeite had met leren is ze nu 2 jaar later de beste leerling van haar havo leerjaar!

Door het succes bij mijn dochter begon mijn partner ook heel anders tegen homeopathie aan te kijken. Hij was al eens eerder naar een homeopaat geweest, maar dat had niets geholpen. Heel veel therapieën en kuren heeft hij geprobeerd om van zijn allergie af te komen. Hij was vreselijk allergisch. Voor katten, pollen huisstofmijt , hooikoorts , noem alles maar op. Hij was dan vreselijk benauwd en moest vechten om lucht te krijgen. Vooral in de periodes dat de pollen komen en gaan had hij geen leven. Vreselijk om te moeten zien hoe hij de hele dag liep te snotteren, niesen, en moest vechten voor een beetje adem. Onafscheidelijk van zijn pufje.  Doodmoe werd hij ervan. Uit wanhoop is ook hij naar Evelien gegaan. Langzaamaan ging het steeds beter. Zo goed zelfs dat hij zijn pufje niet meer elke dag nodig had. Later alleen nog maar heel af en toe, en dan meestal als hij zich ingespannen had of in het pollenseizoen. Zijn benauwdheid was helemaal weg. Het gaat zo goed, dat hij meer dan tevreden is, maar Evelien wil doorgaan tot hij helemaal geen last meer heeft.

Helaas heeft mijn zoontje de allergie van zijn vader meegekregen. Na hem getest te hebben om te weten waar hij precies allergisch voor is ( alles! ) van de dokter allerlei pufjes gehad, maar die wou ik liever niet gebruiken. ( heb het niet zo op volproppen met medicijnen en hulpmiddeltjes ) Niet geaarzeld, meteen Evelien gebeld. Ook hij is helemaal van zijn benauwdheid af. Alleen als de pollen weer komen of gaan heeft hij een klein beetje last. Dan neemt hij weer iets van Evelien en gaat het weer goed. Hij kan nu zelfs bij honden en katten in de buurt, meedoen met zwemmen en gymen op school , en buiten spelen in het pollen seizoen! Evelien luistert niet alleen naar wat de ouders vertellen, maar ze luistert vooral goed naar het kind zelf en neemt alles heel serieus. Vraagt ook heel veel door om van alles te weten te komen. Zo vertelde mijn zoontje ook dat hij weleens last van hoofdpijn had, en heel vaak buikpijn. Ook daar hoor ik hem nooit meer over!Als ik nu moeders hoor die ook een kind hebben met astma, allergie of iets anders , en die allerlei medicijnen krijgen of proberen om dit te onderdrukken vertel ik altijd dat ze misschien beter naar Evelien kunnen gaan. En natuurlijk hoe goed het heeft gedaan voor , uiteindelijk , ons allemaal!  Heel erg bedankt Evelien!!!!!

Eczeem. Anne. Vrouw van 50 jaar

Een jaar ben ik aan het klungelen geweest met eczeem, over mijn hele lichaam en zelfs onder mijn haar. Soms kwam er ook vocht uit. Het zag er niet uit. Ook kreeg ik er nog eens een ernstige voetschimmel bij. Voetschimmel had ik nog nooit gehad, eczeem wel eens als kind. Ik kreeg zalf en 2 keer Prednison van de huisarts. Prednison hielp maar even. Voor mijn voeten hielp Lamisil niet en ook een maand capsules slikken gaf geen verbetering. Toen ik in de Stad Nijkerk zag dat Evelien een praktijk ging openen stuurde ik haar een mailtje met de vraag of er met homeopathie iets aan eczeem te doen was. Ik kreeg een heel eerlijk antwoord, dat eczeem soms moeilijk is, maar dat er wel mensen van waren genezen met homeopathie.

Ik was niet sceptisch over homeopathie, mijn man is jaren geleden op deze manier van migraine afgekomen. Toen ik ‘s avonds de korrel had ingenomen reageerde ik er de volgende dag meteen op.

Alles was vuurrood. Omdat het eczeem heftig was moest ik na de korrel elke dag druppels innemen om het een beetje te temperen. Na 1 week leek ik net een rode biet en had het gevoel of ik in de brand stond. Dit bleek een beginverergering, een teken dat het middel aansloeg. Ik had Evelien hierover een mailtje gestuurd en ze dacht dat het de volgende dag wel minder zou zijn. Ze had gelijk. Buiten de consulten hield ik op deze manier contact met haar als er iets veranderde. Soms moest ik even stoppen met de druppels. Het ging steeds beter, ook mijn voeten begonnen , met nog aanvullende adviezen al heel snel op te knappen. Na 5 maanden was ik heel erg opgeknapt. Een collega zei dat ik rustiger was geworden en zelfverzekerder. Al met al heeft het een jaar geduurd voordat er niets meer te zien was.

Nu bijna 1 ½ jaar later heb ik wel weer een paar plekjes gehad, wat na een paar keer smeren met Hypercalcreme verdween. Dit is nog niet alles. Ze heeft me in tussentijd ook van een blaasontsteking afgeholpen. Mijn weerstand is blijkbaar zo goed dat ik het al 2 jaar niet meer heb gehad. Ook voor vergeetachtigheid en een slechte concentratie ging ik naar haar toe. Hiervoor heb ik maar 1 keer een korrel hoeven nemen. Het sloeg goed aan. De reserve korrel heb ik nog liggen.

Dat zulke kleine korrels zoveel kunnen doen begrijp ik nog steeds niet, maar dat het wel zo is heb ik nu wel dubbel en dwars ervaren! Ik zou Klassieke Homeopathie iedereen kunnen aanraden, met welke klacht dan ook. Het is het proberen waard. Het fijne is dat het geen bijwerkingen heeft en dat er iets aan de oorzaak gedaan wordt. Wat Evelien betreft: als ik iets te vragen heb kan ik haar nog altijd mailen en krijg ik nog dezelfde dag of de volgende dag antwoord. Super toch!!

Darmklachten. R. Vrouw van 32 jaar

Ik had nooit problemen met mijn darmwerking tot ik ernstige voedselvergiftiging kreeg. Dit is een kleine oorzaak van mijn kwaal. Daarnaast speelt ook mee dat ik last van faalangst heb. Ik ben mij hier bewuster van geworden met de jaren en besef inmiddels ook dat het niet realistisch is hoe ik soms denk. Toch, het gaat nooit helemaal weg. Je moet ermee leren omgaan. Maar bij iedere nieuwe situatie in mijn leven zorgt dit voor behoorlijk wat spanning. Voor een aantal jaren geleden begon ik ineens te reageren op eten, een opgeblazen gevoel en mijn regelmatige stoelgang was verdwenen. Daarnaast slecht slapen en piekeren. Dit uitte zich in vermoeidheid, slechte huid, regelmatig ziek ondanks een gezonde levensstijl, ontstekingen. etc. De huisarts gaf mij movicolon voor een betere stoelgang. Zalfje voor eczeem. Er werd niet gekeken naar de oorzaak van de kwaal. Het loste het probleem niet op. Homeopathie had ik weleens aan gedacht maar ik had het idee dat dit mijn probleem niet op kon lossen. Toch een afspraak gemaakt. Evelien heeft mij laten praten en samen probeerden we erachter te komen hoe dit zo is ontstaan. Zij zag de verbanden. Het eerste korreltje werkte niet, tot ik een hogere dosering kreeg en ik was van mijn klachten af! Voor het eerst in al die jaren.. Af en toe komt het weer terug.

Ook na de geboorte van onze dochter, verandering in je leven, verandering van baan enz. Het is een samenwerking, het middel, de oorzaak van de kwaal en ook zelf hier hard aan werken zorgt dat het niet in alle heftigheid terug komt en het redelijk stabiel blijft door de jaren heen. Dat is heel fijn. Als het nodig is, dan ga ik weer bij Evelien langs. En voor alle mensen die hun twijfels hebben, probeer het gewoon!

Tanja van 46 jaar, partner en zoon van 9 jaar over uit balans zijn en stemmingswisselingen.

De laatste jaren voel en zie ik mezelf veranderen, niet echt positief maar meer neerslachtig, kwetsbaar en bezorgd. Dit heeft uiteraard altijd impact om de omgeving en opvoeding van mijn zoontje. Het gevoel van : “is dit het nu” kwam vaker in mij op. Ondanks dat wij alles hebben en ook alle drie gezond zijn, ging er meer psychische en hormoon- schommelingen zich afspelen.

Dit had veel impact op mijn humeur en stemmingswisselingen waar door de irritatie naar de buitenwereld niet te vermijden was. Dat begon meestal een week voor de menstruatie, en duurde zo 2 tot 3 dagen. “Het hoort erbij”, zei de buitenwereld maar dat wil ik niet accepteren. Veel praten met vriendinnen over deze zaken maakte me wel rustiger, maar thuis was dit geen excuus om zo te uiten uiteraard, ik voelde me die dagen machteloos, niet begrepen en boos. Gelukkig had ik een paar maanden geleden de keus gemaakt om naar Evelien te gaan, en deze alternatieve weg in te slaan, ook omdat ik veel positieve berichten over haar en het werk/hulp hoorde.

Bij het intake gesprek heb ik honderd uit mijn gevoel, levenspatroon en geestelijke klachten geuit. Ook na aanleiding van haar vragen, die buitengewoon fijn waren om jezelf weer even te laten weten waar je staat en wat er in een leven allemaal gebeurt is. Ik heb het korreltje voor deze NIET in balans ervaringen genomen, en na een paar dagen voelde ik me helderder, fitter, kon veel meer aan en voelde me meer richting mijzelf. Ook omdat al veel dingen vermoeiend waren, zoals sporten, gesprekken aan gaan, zin hebben iets te ondernemen etc, was dit echt een super gevoel.

Na 2 maanden, en 2 korrels zijn er nog wel wat pieken (ligt ook aan omgeving), maar er is veel afgevlakt, opener naar mezelf, weten wat IK wil en meer rust en raadzaamheid in de keuzes die er gemaakt moeten worden. Vanuit jezelf zal er meer ruimte en balans plaats vinden, waardoor je veel spanning en onzekerheid weg zal voelen drijven. Dank je wel Evelien

Hooggevoelig, erg vermoeid door terugkerende Pfeiffer.
V. Meisje van 9 jaar

Mijn dochtertje kreeg op haar achtste jaar al pfeiffer en was daardoor een half jaar erg ziek. We ontdekten het pas laat en zijn direct naar Evelien Simon gegaan, omdat ik al goede ervaringen had met onze oudste dochter bij haar, voor ongeveer dezelfde klachten. Bij ons is de weg die we bewandelen altijd tweeledig: we laten de huisarts mede-onderzoeken wat er is (om ergere dingen uit te sluiten) en voor de behandeling gaan we eigenlijk altijd naar natuurlijke geneeswijzen en met name homeopathie. Dat werkt bij ons het snelst  en best, zonder bijwerkingen ; ). Evelien kan goed met kinderen overweg, ze stelt ze op hun gemak en helpt ze weer op weg. Onze dochter is vrij introvert, maar kan goed vertellen wat haar dwars zit en dat was erg behulpzaam. Het leuke is dat Evelien haar daarover complimenteerde, een paar dagen later had mijn dochter het daar nog over.

Zo belangrijk is het om gezien en gehoord te worden. Mijn dochtertje voelde zich na een paar dagen al weer energieker en springt nu weer vrolijk in het rond. Ze had zwaar te lijden gehad onder de pfeiffer en die zijn we nu aan het opruimen. We blijven nog wel komen, om haar in de gaten te houden, zodat ze zich fit en vrolijk kan blijven voelen.

Moeder van meisje van 8 jaar met driftbuien en huidontstekingen

Wij, als ouders, lopen met onze dochter al vanaf geboorte tegen problemen aan. Zij had al jong vreselijke driftbuien en wij begrepen haar niet. Er zijn mensen van het consultatiebureau over de vloer geweest maar echt helpen deed het niet. Nu zijn wij een nieuw traject ingeslagen en is zij naar een andere school.

 Ik dacht toen; dan ga ik nu alles aanpakken! Wij zijn n.l. met onze dochter ook al een jaar aan het dokteren voor huidontstekingen. De huisarts geeft elke keer antibiotica en verder is het iets wat “in haar huid zit” en waar niets aan te doen is. Ik ben achter de computer gekropen en kwam op de site van Evelien. Mijn man is niet zo’n gelover maar vond het prima dat ik nog wat probeerde. Hij zag ook dat onze dochter veel last had.

 Onze eerste afspraak verliep fijn. Ik kreeg de tijd om over haar hele leventje te vertellen. Onze dochter zelf was stilletjes zoals altijd bij nieuwe contacten. Een dag na onze afspraak kreeg ik met de post het homeopathische middel opgestuurd. Het was 1 korrel. Ik dacht eerst dat dat het toch niet kon zijn! Onze dochter reageerde echter vrijwel direct. De plekken die zij telkens kreeg vernieuwden niet meer en de oude vervaagden. Bij onze tweede afspraak had ik een heel vrolijk en open meisje mee. Zij heeft geen driftbuien meer gehad waarvan wij het ontstaan niet konden peilen. Het grappige was dat ik tegen Evelien zei dat het haar van ons meisje veel meer glansde. Evelien liet toen de werkingen van het voorgeschreven middel zien, en daar stond het tussen vermeld! Wij zijn zo blij dat wij de stap naar homeopathie hebben genomen, anders had onze dochter waarschijnlijk nog aan de antibiotica gezeten…

Darmklachten. Janine. Vrouw van 63 jaar

Na jaren tobben met mijn darmen, moe zijn en een allergie te hebben ontwikkeld voor voedsel en grassen, was mijn afweersysteem sterk afgenomen. De huisarts gaf voor alles een medicijn, maar de kwaal loste er niet mee op. Mijn darmen waren vanaf mijn geboorte slecht te noemen, ik heb zeker 35 jaar iets moeten innemen om naar het toilet te kunnen gaan. Ik was het zat en besloot na veel omwegen, nu een klassiek homeopaat te bezoeken. Ik kwam bij Evelien Simon terecht. Het voelde gelijk goed. Ik heb daar anderhalf uur zitten praten en zij luisterde. Ik dacht: “Hoe meer ik vertel, hoe meer zij gaat begrijpen wat er aan hapert bij mij”. Ik kreeg een homeopathisch medicijn mee en zou over een paar weken terug komen bij Evelien. In 1e instantie merkte ik de komende dagen niet veel, mijn allergie werd zelfs erger een paar dagen. Gelukkig had Evelien dat verteld, maar ik was het even vergeten. Ik voelde verandering in mijn lijf. Na een paar weken wilde Evelien toch nog wat anders proberen en gaf mij een andere korrel. Toen begon alles anders te worden. Mijn darmen gingen weer werken, mijn allergie werd minder en bij ieder bezoek zat ik een uur te vertellen over mijn leven en mijn lijf. Evelien nam alle tijd om te luisteren en registreerde mijn verhaal en mijn kwalen, zo is zij achter het goede middel gekomen dat mij heeft geholpen. Een middel dat mijn hele gestel ten goede kwam. Dit is te danken aan haar goede luisteren en het wonder van de natuur.

Pijn in het gezicht. Renate. Vrouw van 40 jaar

Vanaf mei loop ik al rond met een nare druk in mijn gezicht, een soort hoofdpijn rondom mijn rechteroog. Ik kwam hiermee bij Evelien terecht. Na een heel open gesprek, kwam ik er achter dat er een hoop verdriet in mij zit, nieuw verdriet over mijn broer die ernstig ziek is en ook nog van mijn moeder die 19 jaar geleden is overleden. Wat dan opvalt bij Evelien is haar hele rustige manier van vragen, ze laat je praten, is er op precies het goede moment met een vraag of een bemoedigend woordje, of als het nodig is met een tissue. Evelien deed eerst een homeopathisch consult en toen een sessie Emotioneel Evenwicht, waardoor de linker en rechter hersenhelften met elkaar in balans komen en je kunt testen waar de blokkades zich bevinden. Deze test wees precies uit waar we het in het gesprek al over hadden gehad. Na dit alles wist Evelien met welk middel ze mij kon helpen om van de pijn af te komen. Een piepklein korreltje die ik dezelfde avond nog ingenomen heb. En geloof het of niet, maar de volgende dag verdween de pijn in mijn gezicht en is nu ruim 2 weken later nog steeds niet teruggekomen. Evelien je bent een supermens, dank je wel voor je hulp en je luisterend oor!!!

Burn-out en overgangsklachten. A. vrouw van 47 jaar

Na een jaar onder behandeling zijn geweest van een psycholoog voor een ernstige burn-out lukte het maar niet helemaal te herstellen. Hartkloppingen, trillend ooglid, zeer vermoeid, overgangsverschijnselen, depressief, gejaagd voelen allemaal “vage”klachten die maar niet overgingen. Omdat ik al bekend was met Evelien (eczeem) ben ik naar haar toegegaan met de vraag of zij iets voor me kon doen. Na een intake gesprek waarin ze suggereerde dat de bijnieren als gevolg van de burn out nog steeds uitgeput konden zijn, heeft ze me een aantal korrels meegegeven . Na een paar keer een herhalings recept te hebben gehad ben ik nu (na 2 jaar) weer helemaal genezen.  Ik blijf gevoelig voor stress maar als is voel dat ik weer “wegzak” dan staat ze voor me klaar. Ik heb echt het gevoel dat ze me er doorheen heeft gesleept!

Endometriose. J. Vrouw van 40 jaar

Door problemen op mijn werk ben ik gaan nadenken en wilde graag iets aan mijn endometriose doen.

Mijn zus had erg last van psoriasis en had veel baat bij homeopathie. Nadat ik diverse keren bij een gynaecoloog geweest te zijn die mij niet kunnen helpen, heb ik de stap genomen om naar een homeopaat te gaan. Ik moet zeggen dat ik er zelf niet in geloofde maar stappen moest ondernemen van mijn werkgever was dit een duwtje in mijn rug. Eerst heb ik met Evelien een intake gesprek gehad en kwam totaal verbijsterd thuis, in anderhalf uur tijd heb ik mijn hart kunnen luchten en naar mijn idee alles besproken van lievelingskleur tot mijn problemen van de endometriose. Ik had veel problemen bij mijn menstruatie, een week van tevoren had ik veel last van mijn ontlasting en door deze krampen gaf ik over dit net zolang tot gal aan toe, dan kwam de menstruatie met veel pijn en weinig bloed verlies dan weer een dag last van ontlasting en overgeven en een kleine week napijn. Ik ben er ooit aan geopereerd en ze hebben toen een cyste weggehaald maar meerdere haarden gevonden die groeien door je menstruatie.

 

De laatste keer dat ik bij een gynaecoloog was zou hij tijdens een galoperatie meekijken hoe groot de cyste was, ik heb toen gevraagd of hij iets had voor de pijn maar kreeg niets. Ik ben toen de pil door gaan slikken en toen een half jaar later de galoperatie was er niks te zien van de endometriose. Ik ben toen gewoon de pil door gaan slikken als ik weer erg veel pijn had. Ik kreeg van Evelien een korrel thuis gestuurd die ik in moest nemen, stiekem moest ik wel lachen want hij was zo klein dat ik nog steeds niet kon geloven dat dit mij zou helpen. Na 2 dagen heb ik totaal in paniek Evelien gebeld, ik wist niet waar ik het zoeken moest van de pijn. Ik kon `s avonds gelijk bij haar terecht en bleek heel heftig op het medicijn te reageren, van haar kreeg ik een pijnstiller op homeopatisch gebied en binnen een uur was ik pijnvrij. Nog steeds was ik een beetje cynisch. Uiteindelijk heb ik toch mijn ontslag gekregen, maar mede door de homeopathie kon ik hier heel rustig mee omgaan. Wel heb ik overleg met Evelien nog een korrel ingenomen omdat emoties alles weer door de war kunnen schoppen. Nu ben ik al een half jaar niet meer bij Evelien geweest , maar mag haar altijd bellen als er iets is en heb nog een reserve korrel thuis liggen in geval dat. Maar gelukkig heb ik deze nog niet nodig gehad, niet alleen mijn endometriose is verholpen ook mentaal voel ik mij veel sterker.

Constant verkouden. Moeder over M. meisje van 1,5 jaar

Omdat onze 1,5 jaar oude dochter constant verkouden was, zijn we naar Evelien gegaan. In eerste instantie dacht ik dat het kwam door alle andere kinderen op de creche, maar Evelien vermoedde dat het te maken had met de vaccinaties. Terugkijkend heeft onze dochter altijd heftig gereageerd op elke vaccinatie en was daarna ook altijd uit haar doen, zwaar verkouden en had koorts. Na het eerste korreltje knapte ze meteen op, maar na een paar weken werd ze weer verkouden en leek ze er niet overheen te komen. Na de 2e korrel is ze nog wel een paar dagen verkouden geweest maar merk je dat haar lichaam het nu zelf kan oplossen en is ze weer een vrolijke en blije peuter.

 

Het hele gesprek met Evelien heb ik als zeer prettig ervaren. Ze kan goed luisteren en weet je mooie verbanden te laten zien en op een liefdevolle manier een spiegel voor te houden. Ook ik heb weer een stapje kunnen maken door de observatie en inzichten van Evelien. Bedankt hiervoor!