Homeopathie, darmen en hersenen

Je hebt last van stress en je darmen en je wordt hierdoor dagelijks beperkt in je doen en laten.
Je hebt al van alles geprobeerd en tot op heden is nog niets gelukt of het werkt niet voor je.

Herken je dit?

Je voelt vaak gespannen, vermoeid en lusteloos.

Je zorgt ervoor dat wanneer je weggaat er altijd wel een wc in de buurt is.

Je hebt vaak last van je buik dit uit zich in pijn, steken of krampen.

Je hebt vaak last van constipatie en/of diarree.

En je baalt enorm dat jij deze vervelende klachten hebt.

Wil jij ook lekkerder in je vel zitten? Wil jij nu eindelijk eens af van die vervelende darmklachten?

Hoe zou het leven zijn zonder buikpijn en als je je weer vrolijker en energieker zou voelen? Dat je weer onbezorgd een dagje kan gaan fietsen met vrienden? Dat je niet steeds over je schouder moet kijken of er wel ergens een wc in de buurt is?

Ik kan je hiermee helpen…

We gaan samen aan de slag op fysiek, emotioneel, spiritueel en emotioneel gebied. Met homeopathie en coaching. We maken een plan van aanpak helemaal uniek voor jou, maatwerk.

Er zijn veel verbindingen met de hersenen en de darmen.
De darmen worden ook wel het tweede brein genoemd.

Als er meer rust in het hoofd komt, kunnen de darmen rustiger worden
en beter werken .

We kijken ook naar voeding die een trigger kunnen zijn.

Na dit traject…

Merk je dat de stoelgang regelmatiger is, je ontlasting weer normale vormen aanneemt.

Merk je dat het opgeblazen gevoel in je buik en je buik pijn, steken en krampen verdwijnen.

Merk je dat je meer energie hebt.

Heb je het gevoel dat je de regie over je lichaam terugkrijgt.

Voel je je fysiek en emotioneel veel beter.

Wil jij dit ook? Zullen wij samen aan de slag gaan met jouw gezondheid?

Dit is wat mijn klanten over mij zeggen…

Marjolein, 62 jaar, darmklachten.

 Ik denk dat ik al wel 15 jaar last had van mijn darmen. Veel gasvorming, vaak meerdere keren per dag dunne ontlasting of echt diarree. Regelmatig heftige diarree-aanvallen die nog wel eens voor ‘ongelukjes’ zorgden. Ik heb zelfs een keer 2 weken in het ziekenhuis gelegen met een ernstige darmontsteking die maar niet over ging. Ik heb diverse onderzoeken gehad waar geen duidelijke diagnose uit naar voren kwam. Dan is het dus een prikkelbare darm. Gek genoeg wen je overal aan. Telkens wanneer het weer een beetje beter ging vergat ik hoeveel last ik er soms van had. Tot ik dit voorjaar weer zo veel klachten had en het maar niet over ging. Elke dag buikpijn, rennen naar de wc. Ik was er helemaal klaar mee. Maar ik had geen zin om naar de huisarts te gaan. Geen zin in weer een doorverwijzing naar een specialist, de onderzoeken die ik eerder al eens had gehad. Ik sprak er over met een vriendin en zij stelde voor dat ik eens naar Evelien zou gaan. Zij had immers goede ervaringen. Ik voelde gelijk voor deze aanpak. Een meer holistische aanpak. Het eerste consult was gelijk prettig, het gesprek met Evelien, waarbij ze zichtbaar echt goed luisterde naar wie ik was en wat ik vertelde, leidde tot de eerste korrel. Er zijn er daarna nog een paar gevolgd. Naast de korrels heb ik gedurende drie maanden dagelijks supplementen geslikt die Evelien mij geadviseerd had. Ik heb vanaf het eerste consult een sterke verbetering gevoeld. Mijn darmen kwamen tot rust, mijn ontlasting veranderde, geen pijn meer. Ook bepaalde voedingsmiddelen waar ik sterk op reageerde kan ik nu gewoon gebruiken. Heel af en toe heb ik wel eens een mindere dag. Maar dat is dan snel weer over. Het lijkt ook alsof ik in een mood terecht ben gekomen waarin ik weer veel beter voor mezelf aan het zorgen ben. Ik ben gaan sporten en let op mijn voeding. Ik zit goed in mijn vel! Ik ben er van overtuigd dat de bezoeken aan Evelien mij veel hebben opgeleverd. Ik had nooit gedacht dat ik nog eens van mijn darmklachten af zou komen. Maar het is gelukt!

  

Veel gestelde vragen…

Hoe werkt homeopathie?

Homeopathie is een prachtige geneeskunde waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt. Bij de homeopathische behandeling van ziekte(s) wordt niet alleen naar de klacht, maar naar de gehele mens gekeken (holistische geneeswijze).

Kan homeopathie samen gebruikt worden met reguliere medicatie?

Jazeker, het is geen enkel probleem om zowel homeopathische als reguliere medicatie samen te gebruiken. Uiteraard van beide het liefst zo weinig mogelijk. Medicatie mag zelfs niet altijd zomaar gestopt worden; levensnoodzakelijke medicatie of behandelingen moeten ten alle tijden en in nauw overleg met de behandelende arts doorgenomen worden.

Hoe gaat een consult?

Het eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur. Klassieke homeopathie is maatwerk. Geen mens en geen klacht is hetzelfde. Voor de keuze van een homeopathisch middel zijn deze persoonlijke verschillen erg belangrijk. Ik neem daarom ruim de tijd om jouw klachten nauwkeurig op een rij te zetten, om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de unieke persoon die tegenover mij zit. Ik zal je van alles vragen over de klachten die je nu hebt maar ook over ziektes in je familie, wanneer de klachten zijn begonnen, wat verbetert / verergert de klachten, je karakter, je eetlust, vroegere aandoeningen, slaap, dromen, angsten, stoelgang, enzovoort. Om het juiste middel te vinden wat precies bij jou past heb ik al deze informatie nodig. Hoe beter het middel in zijn totaliteit past, hoe beter het werkt.

Is homeopathie gevaarlijk?

Nee, zeker niet als het correct gebruikt wordt. Met homeopathie probeert men de energie van een zieke persoon te verbeteren, zodat deze zelf beter tegen zijn aandoeningen kan vechten. Als men niet een goed passend homeopathisch middel geeft, zal de energie van dat lichaam niet toenemen maar ook niet afnemen. Aangezien homeopathie een natuurlijke geneeswijze is die geen chemische bestanddelen gebruikt, kunnen er geen bijwerkingen optreden (zoals bij reguliere medicatie wel het geval is).

Moet ik dagelijks homeopathische middelen nemen en voor hoelang?

Nee, homeopathie is een energetische geneeswijze die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Hierbij wordt het lichaam geprikkeld om te genezen. Homeopathie zal daarom alleen gegeven worden indien dat zelfgenezend vermogen verzwakt is, slecht functioneert of zelfs helemaal niet lijkt te reageren. Als het lichaam zichzelf weer geneest, kunnen de homeopathische middelen gestopt worden, tenzij er opnieuw problemen ontstaan en het lichaam weer een duwtje in de rug kan gebruiken.

Moet ik geloven in homeopathie?

Nee, je hoeft niet te geloven in homeopathie. Homeopathie werkt ook bij baby’s en dieren. Zij hebben vanzelfsprekend geen besef van de herkomst van het toegediende medicijn.