.

Emotionele balans

Homeopathische middelen kunnen helpen bij stress en angstgevoelens, gebrek aan zelfvertrouwen, innerlijke conflicten, verlies en verdriet.

Je leven kan behoorlijk verziekt worden door onverwerkte, weggestopte pijn uit het verleden. Je kunt hierdoor klachten krijgen zoals: angstaanvallen, depressieve gevoelens, hoofdpijn, slapeloosheid, het gevoel hebben niks waard te zijn, etc.

Herken je dat? Je hebt ogenschijnlijk alles wat je hartje begeert, een leuk gezin en/of een lieve man, vrienden, een baan, gezondheid en toch… dat onbestemde vervelende gevoel van niet goed genoeg zijn of een gevoel van eenzaamheid en/of van machteloosheid.

Tsja, en dan? Van alles zoeken buiten jezelf om je beter te voelen zoals: studie, bezittingen, aanzien, presteren, etc. Niks van dat alles helpt op de lange termijn. De oplossing zit van binnen, bij jezelf.

Bij mij in de praktijk ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak. De oorzaak kan een kwetsing zijn op jonge leeftijd. De pijn heb je zo diep weggestopt dat het een blinde vlek is geworden. Door aandacht aan te schenken aan waar je pijn nu zit en daar ruimte aan te geven, samen met het homeopathische middel wat bij jouw geestelijke en lichamelijk toestand past, kun je weer in balans komen. Je begrijpt en accepteert jezelf meer. Het leven is niet veranderd maar je kijk erop wordt anders. Vaak zijn mensen meer ontspannen en kunnen ze meer genieten na een behandeling.

Ja, Evelien…, hoor ik je denken, je zegt dat nu wel zo leuk, maar geef dan eens een voorbeeld, nu is het allemaal zo theoretisch. Oké, ik ben ook praktisch en voor duidelijkheid, zie hieronder:

Het verhaal van Josine (fictieve naam, aangepast uit privacy)

Josine kwam bij me met deze klachten: Paniekaanvallen, hoofdpijn en slecht slapen. Na het overlijden van een familielid en een bevalling waren deze klachten nog meer toegenomen. Ze gebruikte inmiddels al 15 jaar antidepressiva, had diverse medici gezien, diverse therapieën gedaan. Alles zonder blijvend resultaat. Tijdens het eerste consult vertelde ze over haar fysieke en psychische klachten en de bijzonderheden hierover. Dromen vertellen heel veel over het onbewuste, dus daar vraag ik ook altijd na in een consult. Josine vertelde dat ze veel angstige dromen had over veel alleen zijn, het gevoel van geen vrienden te hebben. (In werkelijkheid is dat niet zo, ze heeft een gezin, een vriendenclub, haar familie en haar werk). Ik vroeg haar te vertellen over haar jeugd. Ze vertelde me dat ze op een dag zonder waarschuwing vooraf te horen kreeg dat het gezin ging verhuizen, ze was toen 4 jaar. Toen ze dit vertelde zag en voelde ik de dieperliggende emotie. De verhuizing heeft bij haar een gevoel van onveiligheid en verlatenheid veroorzaakt. Omdat ze toen 4 jaar was kon ze er toen niet de juiste woorden voor vinden om hierover te vertellen, maar de emotie zat er nog steeds. Dit is waar ik het gekwetste kind zag.

Op basis van de fysieke klachten en het gevoel van verlatenheid heb ik een homeopathisch middel voorgeschreven.  Na inname was Josine heel erg moe, ze heeft veel geslapen. Ook heeft ze veel gehuild en heeft ze boze buien gehad, die ze normaal gesproken nooit heeft. Dit is een goed teken, dit zie ik als een soort van grote schoonmaak, en slapen is heel heilzaam. Doordat de spanningen verdwijnen komt het onbewuste tot rust en gaat het inslapen makkelijker.

Bij de volgende keren dat ik Josine zag kwam er steeds meer bewustwording bij haar, ook meer begrip. Ze vertelde spontaan dat ze nu pas, na al die jaren, snapte waar dit gevoel vandaan kwam. Het was een echte eyeopener voor Josine. Door liefdevol en begripvol te kijken naar haar innerlijke kind, dat zich zo onveilig en alleen voelde, is het nu niet meer nodig om dat nog steeds mee te torsen in haar volwassen leven. Josine is nu zonder paniekaanvallen, hoofdpijnvrij, slaapt makkelijker, kan meer de controle loslaten, is meer ontspannen. De basisveiligheid is nu veel beter, ze hoeft zich niet meer te voelen als een klein meisje in een onveilige omgeving. Josine kan nu meer genieten.

Je mag me altijd mailen of bellen voor advies of specifieke vragen.

Zullen we samen jouw gezondheid verbeteren?