.

Homeopathische detox therapie

Lichaamsvreemde stoffen zoals medicatie en vaccinaties kunnen voor stapeling zorgen die het immuunsysteem ondermijnen en de gezondheid chronisch verstoren.

Homeopathisch arts Tinus Smits (overleden in 2010) ontwikkelde de CEASE therapie voor de behandeling van autisme en aanverwante stoornissen na vaccinatieschade. Inmiddels is deze methode verder ontwikkeld. Zie ook het boek Autisme, de wanhoop voorbij.

Homeopaat Ton Jansen ontwikkelde de Homeopathic Detox Therapy (HDT) om diverse gezondheidsproblemen aan te pakken gericht op het opheffen van in het lichaam ontstane blokkades.

De therapie draagt bij om het lichaam te ontgiften, waardoor het beter in balans komt en verbetering geeft op alle niveaus. Het is onderdeel van de homeopathische behandeling. Naast het voorschrift op het totaal aan klachten kan een detox kuur voorgeschreven worden in verband met allerlei mogelijk belastende stoffen die gedurende de levensloop opgedaan zijn, zoals vaccinaties, antibiotica, hormoonpreparaten (zoals de pil of prednison), verdoving bij operaties en tandheelkundige behandelingen, pijnstillers, verdovende middelen en omgevingsvervuiling. Het lichaam heeft uitstekende manieren om deze belastende stoffen af te voeren, maar gaandeweg kunnen de toxische stoffen zich toch opstapelen en kan het lichaam deze niet meer voldoende kwijtraken. Dit kan leiden tot (chronische) klachten. Chronische klachten komen op steeds jongere leeftijd voor

De HDT-methode is gericht op het opheffen van blokkades, waardoor het lichaam de opgeslagen belastende stoffen kan afvoeren en orgaanfuncties worden verbeterd. De aanpak omvat één of meer homeopathische detoxkuren, een homeopathisch middel dat past bij de totaliteit, voedingsadviezen en eventueel supplementen ter ondersteuning.

Zullen we samen jouw gezondheid verbeteren?